KHERSON
Kherson heeft een interessante geschiedenis, gesticht in 1778 en gebouwd door de begunsteling van Katharina II, Prins Potjomkin. Een rondleiding door het centrum van de oude stad en uiteraard een bezoek aan de  Kathedraal die voor Katharina gebouwd is is zeker de moeite waard. Stad  ligt in het Zuiden van Oekraine aan het rivier de Dnjepr.
We kunnen voor u eventueel een vistocht organiseren. Uw verblijft aan andere kant van het rivier in een chalet met een boot. Voor een behandeling in de stad is het 3 minuten varen en u bent in de stad, we brengen u in 5 min direct naar de kliniek.  sAvonds zit u lekker weer te barbecuen bij uw chalet of te vissen.
Hotel Muscat zorgt er voor.

SPORTACTIEVITEITEN

Er zijn dagelijks diverse routes door het waterrijke natuurgebied met de kano.  Aan sportactiviteiten is er geen gebrek.

Wilt u in u eentje tijd door te brengen dan kunt u een bezoek brengen aan de Markt in het centrum. Ook dat is een belevenis. Kherson staat bekend door zijn lekkere watermeloenen, druiven, en uiteraard tomaten. Dit heeft te maken met het feit dat ze door de zon gerijpt worden. En aan de zon is hier geen gebrek.

Heeft u meer vrije dagen ingepland dan kunt u  voor een paar dagen naar de Zwarte Zee gaan of naar een wijnproeverij. Houd u van gezonde eten? We organiseren workshops: koken heerlijke plaatselijke gerechten met producten uit de tuin.
De hele zomer zijn de terrassen met lekker eten en drinken tot in de late uurtjes open .
Alle nuttige informatie over Oekraine kunt hier vinden: